Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

„Jděte za svými sny", vzkázal Ladislav Korbel novým videoklipem

Ladislav Korbel na koncertě zazářil Ladislav Korbel je úspěšným muzikálovým zpěvákem, z nedávných představení zmiňme například MefistoDoktor Faust nebo Děti ráje. Jistě si ho spojíte i s talentovými soutěžemi Robin Hood – Cesta ke slávě nebo The Voice Česko Slovensko. A právě Láďa nás pozval do pražského klubu Tresor 18. dubna 2023, kde proběhl křest nového singlu a videoklipu „Fighter“. Večer pak pokračoval koncertem, na němž zpěvák zazpíval své oblíbené hity ze světové scény a pozval také na pódium několik výtečných zajímavých interpretů jako hudební překvapení.

Ladislava Korbela přišla podpořit i Elis Ochmanová nebo Markéta PoulíčkováLadislav Korbel je úspěšným muzikálovým zpěvákem, z nedávných představení zmiňme například Mefisto, Doktor Faust nebo Děti ráje. Jistě si ho spojíte i s talentovými soutěžemi Robin Hood – Cesta ke slávě nebo The Voice Česko Slovensko. Kmotrem při křestu se ostatně stal muzikálový zpěvák a frontman kapely Kabát Josef Vojtek, jeho kouč ze zmiňované pěvecké soutěže. Dalším z kmotrů byl jeho „parťák“z představení Děti ráje, Mýdlový princ, či Čas růží Sagvan Tofi. Přítomni také byli tvůrci videoklipu a řada jiných osobností z muzikálového světě jako například Elis Ochmanová, Petr Kutheil, Markéta Poulíčková, Daniel BartákLucie Vaškových, nebo Natálie Grossová.

Videoklip Fighter se povedl a dal příležitost i herci Matějovi PolákoviKřtil se nový singl a videoklip „Fighter“. Videoklip, který režíroval Lukáš Roubíček, je mimo jiné zajímavý i tím, že si v něm Ladislav Korbel zahrál pouze „cameo“ roli a objeví se v něm jen na pár vteřin. Hlavní pozornost tak poutá hlavní hrdina příběhu ztělesněný talentovaným hercem Matějem Polákem, kterému se specifickým výrazem tváře povedlo dokonale vykreslit zoufalství okamžiků mikrošílenství. Už od prvních tónů zaujme hudba, která vás osloví dramatičtější výstavbou tónů hned na úvod a je vystavěna na silném hlase Ladislava Korbela. Chytlavá melodie nenechá nikoho v klidu a dokáže vyburcovat emoce.

Sagvan Tofi se nakonec díky přispění Josefa Vojtka rozhovořilHudbu složil Andrew May (Andrej Mutňanský) a o text se postarala Patrícia Mutňanská. Obě složky jsou v naprostém souladu a vyslyšíme-li jejich „volání“ mohou nás inspirovat. Úderná hudba vyzývající k akci dokáže tak být motivací k zamyšlení se nad tím, jaké vedeme životy, vždyť bojovníkem je každý z nás. Není na co čekat, je třeba se chopit příležitosti ke změně situace, která nám z nějakého důvodu nevyhovuje, i to by mohlo být poselství písně „Fighter“.  Ústředním motivem a symbolem je model rakety, který byl v reálu přítomný i na pódiu a byl symbolicky pokřtěn.

Křtu se s vervou sobě vlastní chopil Josef VojtekDo setlistu koncertu, který následoval poté, co měli možnost se VIP hosté se zpěvákem vyfotit, byli namixovány písně od Jon Bon Joviho, Lennyho Kravitze, Eltona Johna, Toma Jonese a skupin AerosmithBeatles, Metalicca, Nirvána, Quenn, či Pink Floyd, ale i od českých interpretů – Karla Gotta, Davida Krause, Kamila Střihavky či skupiny Lucie. Vybraný reportoár byl tematicky pestrý od jemnějších až po svižnější písně. K roztančení skvěle posloužil již hit z filmu Shrek 2 „Accidentally in love“, taneční nadšení vyvolala také „Lady Carneval“.

Fandily všechny generaceOddech si bylo možné dopřát při komornějším pojetí písně od Davida Krause Nevinná, kterou pojal Ladislav Korbel akusticky jen s kytarou. Výborným nápadem bylo osvěžení některých písní vystoupením dětského pěveckého sboru Coro Piccolo z pražské Městské části v Kolovratech pod vedením sbormistryně Jany Galíkové. Skvělým předělem bylo ztvárnění písně skupiny Pink Floyd „Another brick in the wall“ Jakubem Moulisem s dětským sborem, která už ze své podstaty naladí posluchače jakousi mystičností a přinesla zase úplně jinou náladu a rytmiku.  

Natálie Grossová v duetu Sex bomb podala vynikající výkonZ dalšího průběhu večera zaujala zejména hardrockovější úprava písně od Eltona Johna „I´m still standing“. Vrcholem večera se pak rozhodně stal duet Ladislava Korbela s Natálií Grossovou, jejich „Sex bomb“ od Toma Jonese měla patřičné grády, Natálie Grossová prokázala, že je vynikající zpěvačkou se soulovým feelingem. Perfektním zakončením večera byla „Highway to hell“ od Metaliccy, kdy dětský sbor nadšeně poskakoval do refrénu. Bonusovou třešínkou byla „Smells like teen spirit“ od Nirvány. 

Zajímalo by mě, jakým hudebním směrem se Ladislav Korbel vydá. Bude jeho srdci bližší tvrdší muzika, nebo romantičtější melodické tóny? Musicalnet.cz přeje zpěvákovi, ať se jeho videoklipu „Fighter“ daří a pokračuje v dalším budování svého repertoáru. 

Playlist koncertu:

  1. It´s my life
  2. Oh Darling
  3. Accidentally in love
  4. Are you gonna on my way
  5. Another brick in the wall
  6. Crazy little think
  7. Lady Carneval
  8. Nevinná
  9. I´m still standing
  10. Země vzdálená
  11. Sex bomb
  12. I dont want to miss a think
  13. Chci zas v tobě spát
  14. Highway to Hell
  15. Smells like teen spirit

 

Galerie z křtu videoklipu a koncertu
Posluchači koncertu byli nadšení Metalicca byla v podání Ladislava Korbela s dětským sborem famózní Láďa Korbel svou interpretací písní rozhodně zaujal Jakub Moulis přinesl s hitem od Pink Floydů dynamiku
Radost na koncertě byla všudypřítomná Kmotři křtu videoklipu Vydařila se i afterpárty po koncertu Romantická atmosféra koncertu

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.