Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Divadlo Lucie Bílé představilo muzikál Maminy

LucBílá představila všechny alternace připravovaného muzikálu MaminyV Divadle Lucie Bílé se chystá nový muzikál Maminy. Novinářům ho produkce divadla představila ve středu 18. května v 15 hodin. Tentokrát vsadila na humor a návštěvníkům divadla představí komedii americké autorky Sue Fabisch. Na přípravách muzikálu bude spolupracovat stejný realizační tým, který se podílel i na komedii Láska je láska. Překladu libreta a textů písní se ujal Adam Novák, režie se zhostí osvědčený Antonín Procházka, choreografií byla pověřena Ivana Hannichová a kostýmy navrhne Michaela Horáčková Hořejší. Komorní muzikál Maminy, ve kterém se v hlavní roli bez alternace představí principálka Lucie Bílá, divadlo uvede 21. září letošního roku.

Adam Novák pohovořil o tom, jak téma vybral a jak pro divadlo získal autorská právaNovináře přivítala osobně Lucie Bílá a postupně představila realizační tým a účinkující. V příběhu vystupují čtyři ženy, prvorodička Amy, ambiciózní právnička Brooke, sarkastická matka pěti dětí Barb a svobodná matka Tina. Čtyři maminy se setkávají na předporodním večírku a společně sdílejí strasti i radosti mateřství. Mezi padouchy, se kterými jako superhrdinky dennodenně bojují, totiž nepatří pouze domácí úkoly, školní svačinky a hory špinavého prádla. Mateřství je jízda na emoční horské dráze, kde je narození dítěte teprve začátek… Být maminou, to je poslání na celý život! Každá z hereček dostala na tiskovce do ruky scénář a přečetla z něj charakteristiku své postavy.

Režisér Antonín Procházka se přiznal, že bude režírovat čistě ženský soubor poprvéKomediální muzikál Maminy (v originále Motherhood – The Musical) byl poprvé uveden v USA v roce 2010 a během několika let si postupně získal srdce diváků po celých Spojených státech, v Austrálii, ve Skotsku, ale také v Peru nebo ve Venezuele. V představení zazní celkem dvacet původních písní včetně „The Kids Are Finally Asleep”, která se umístila mezi TOP 10 komediálními hity v populární hitparádě Billboard. „Lucie Bílá mě požádala, zda bych pro ni našel komorní, vtipný muzikál. Hledal jsem… a našel. Získal jsem práva, muzikál přeložil a napsal k němu české texty. Muzikál má skvělou hudbu a myslím, že osloví široké spektrum zvláště dámského publika,“ vysvětluje autor překladu Adam Novák. Hudba zazní v originálních základech, na které budou maminy živě zpívat.

Choreografka Ivana Hannichová se na práci na muzikálu velice těší„Muzikál Láska je láska jsme už dělali před patnácti lety, takže to byla částečně slezená hora, kdežto Maminy budou výletem do neprobádaných vod. Navíc si nevzpomínám, že bych někdy pracoval pouze s dámami. Mně to ale nedělá žádný problém. Já mám k ženám kladný vztah. Nic jiného mi ostatně nezbývá, protože mám doma tři – ženu, dceru, a i náš pes je fenka. A kdyby mně při zkoušení bylo moc úzko, můžu zajít na jedno do hospody U Parlamentu, kde sedí většinou chlapi,“ říká o zkoušení nového muzikálu režisér Antonín Procházka. Muzikál se začne zkoušet v srpnu 2022.

Všichni společně zapózovali před poutačem na muzikálV hereckém, ryze dámském, obsazení také nebudou chybět tváře známé z muzikálu Láska je láska. V roli Amy budou alternovat Markéta Schimmerová Procházková a Markéta Poulíčková, v roli Barb se představí Pavlína Ďuriačová a Tereza Hálová, Brooke ztvární Kateřina Pechová nebo Iva Pazderková. V roli Tiny se bez alternace představí Lucie Bílá. „Mám radost, že nás v divadle čeká další skvělý projekt, a ještě větší radost mám z toho, že se opět setkám z mými úžasnými kolegyněmi z muzikálu Láska je láska. Maminy jsou plné náročných, ale krásných písní a já jsem si na jevišti nemohla přát lepší parťačky. Už teď se těším, až začneme v srpnu zkoušet,“ raduje se principálka Lucie. Každý novinář si z tiskové konference odnášel nejen příjemné dojmy z prezentace nového hudebního projektu, ale i krásný malý šperk, vlastnoručně vyrobený a podepsaný Lucií Bílou. Vstupenky na muzikál Maminy jsou již v prodeji na webu nebo v pokladně Divadla Lucie Bílé.

Lucie každé mamině předala scénář, aby přečetla charakteristiku své postavy Kateřina Pechová a Iva Pazderková budou alternovat v roli maminy Brooke Rozhovory dávali všichni, a tak ani režisér Antonín Procházka nemohl zůstat stranou Markéta Schimmerová Procházková účinkuje již v muzikálu Láska je láska
Lucie Bílá s režisérem Antonínem Procházkou a autorem překladu libreta a textů Adamem Novákem Pavlína Ďuriačová si v divadle Lucie Bílé zahraje poprvé Ivu Pazderkovou uvidíme v roli maminy Brooke Lucie Bílá byla ve svém živlu
Všechny alternace muzikálu Maminy společně zapózovaly před plakátem k muzikálu Tereza Hálová a Pavlína Ďuriačová budou alternovat v roli maminy Barb Principálka Lucie Bílá si bez alternace zahraje maminu Tinu Markéta Poulíčková a Markéta Schimmerová Procházková ztvární maminu Amy

  

Realizační tým
Hudba a libreto Sue Fablasch
Překlad Adam Novák
Režie Antonín Procházka
Choreografie Ivana Hannichová
Kostýmy Michaela Horáčková Hořejší

  

Obsazení k 18. 5. 2022
Tina Lucie Bílá (bez alternace)
Amy Markéta Poulíčková / Markéta Schimmerová Procházková
Barb Pavlína Ďuriačová / Tereza Hálová
Brooke Iva Pazderková / Kateřina Pechová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.