Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Letní rande-vous pod mostem

Lucie Bílá zahájila turnaj odpalem prvního míčkuV Praze - Bráníku se nachází železniční most se zajímavou historií. Byla jsem seznámena s tím, že tento most měl být původně dvoukolejný. Jeho parametry však socialističtí inženýři špatně spočítali, což bylo zjištěno až po dostavbě, kterou realizovala vlastníma rukama tehdejší špatně smýšlející inteligence. Most je tedy díky tomuto omylu jednokolejný, protože se střetnuvšími se dvěma vlaky by se propadl. A pod tímto mostem si daly 22. srpna 2010 sraz dvě divadelní osobnosti Jesus a Carmen. Obě pocházejí z tvůrčí dílny Hudebního divadla v Karlíně a tuto neděli si spolu daly malé elegantní sportovní klání.

Příjemné golfové hřiště v pražských Hodkovičkách si HDK zvolilo pro své letní sportovní setkáníPřesněji řečeno: Za mostem v pražských Hodkovičkách se na místním golfovém hřišti sešli tvůrci dvou muzikálů Jesus Christ Superstar a Carmen, jejichž domovskou scénou je Hudební divadlo v Karlíně. První teprve vzniká a druhý má za sebou dvě úspěšné sezony. O třetí hodině odpolední se za letního horka všichni sešli v přístřeší umístěném v centru golfového hřiště pod zmíněným mostem. PR manager HDK Tomáš Matějovský se po příchodu všech zúčastněných ujal zahájení letošního setkáníZvolené místo určilo téma společného setkání, jímž byl, jak jinak, než golf.

Po krátké chvilce se Tomáš Matějovský ujal mikrofonu a zahájil letošní letní setkání HDK. Jako první klání byl vyhlášen turnaj v golfu na devět jamek. Zahajovacího odpalu se ujala Lucie Bílá za muzikál Carmen. Byl to její jediný úder v turnaji a dále ji zastupoval farář Zbigniew Czendlík. Protihráčem za muzikál Jesus Christ Superstar byl Jiří Korn, který se golfu věnuje již pětatřicet let. A i po tak dlouhé době o sobě tvrJiří Korn si před odpalem značí své golfové míčkydí, že je amatér.

Když se turnajoví hráči svými odpaly postupně vzdálili, začala na přilehlém greenu (rovný prostor kolem jamky s velmi krátce posekanou a velmi kultivovanou trávou) škola golfu. Účastníci, kteří neměli vhodnou sportovní obuv, se po greenu pohybovali naboso. Ti odvážní z golfových školáků měli možnost se v pozdějším čase zúčastnit soutěže v puttingu.

Mezitím si přítomné děti užívaly malé dětské hřiště. Hladové a žíznivé se občerstvovaly připNejen děti, ale i Kačaba si užívala místní dětské hřišťátkoravenými dobrotami a nápoji, a kdo měl zájem, mohl si na přilehlém petangovém hřišti vyzkoušet svůj um ve vrhu kovovou koulí na přesnost. Také jsem si jej vyzkoušela a není zrovna jednoduché umístit vrhací kovovou kouli do co nejtěsnější blízkosti malé dřevěné kuličky. Zpočátku mne provázelo štěstí začátečníka, nakonec jsem však byla těsně poražena.

Nedělní odpoledne pomalu uběhlo a přiblížil se podvečer. Obě sportovní klání skončila. PR manager divadla Tomáš Matějovský se opět ujal mikrofonu a vyhlásil výsledky obou turnajů. Lucie Bílá cenu věnovala svému příteli faráři s tím, že si ji zaslouží více než onaTurnaj na devět jamek vyhrála a první cenu si odnesla Lucie Bílá za Carmen společně se svým sparing partnerem. Věnovala ji faráři Zbigniewu Czendlíkovi s tím, že si ji zaslouží daleko více než ona. Za ní se na druhém místě umístil za muzikál Jesus Christ Superstar Jiří Korn, který situaci okomentoval slovy, že se mu dnes hra obzvláště nedařila. Další přítomní účastníci turnaje, kteří dosáhli i lepšího výsledku, nebyli do závěrečného vyhlašování započítáni, Cenu za vítězství v puttingu převzal od ředitele divadla Egona Kulhánka Jaromír Holubprotože nejsou angažováni ani v jednom z obou muzikálů.

Soutěž v puttování dopadla takto: Na třetím místě se umístil Jakub Šlégr za Carmen. Úspěšnější „Kačaba“ Kateřina Nováková za Carmen a Jaromír Holub za Ježíše dosáhli stejného výsledku a museli si dát rozstřel. Lucie Bílá koštuje ugrilované selátko nejen pro vyhládlé sportovceV něm se lépe zadařilo Jaromírovi, který se tím pádem umístil na prvním místě a Kačaba se spokojila s místem stříbrným.

Zatím šikovný kuchař griloval pro mlsné strávníky selátko, coby občerstvení pro vyhládlé sportovce. Odpoledne se pomalu nachýlilo, a jelikož se už nekonalo žádné sportovní klání, rozproudila se volná zábava. Někteří přítomní si ji prodloužili do večera a pro nás nastal po tomto příjemně stráveném letním odpoledni čas k odchodu.

Komentáře k článku

avatar Roman
0
 
 
A pročpak jste nebyli na VIP sportovním dnu DB a DH v Průhonicích? A ne na otevření 2. sezony Dětí Ráje? Ani KKM jsem nenašel. Mám vůbec pocit, že jsou tu některé produkce poslední dobou opomíjeny... Není to škoda?
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renáta Kratochvílová
0
 
 
Dobrý den, máte pravdu - ne všechny akce jsou tu zastoupeny. Bohužel řada z nás je z lidu pracujícího :o), a pokud se stane, že se datum nehodí nikomu z nás, pak tam nejsme zastoupeni. Rozhodně to však není cílená diskriminace jakékoli produkce, to mi věřte.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Mirka Sch.
0
 
 
Ahoj Romane,
na premiéře KKM jsme, samozřejmě, nechyběli. Článek je připraven, bude zveřejněn, až budou k dispozici fotky.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.