Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Nejkrásnější muzikálové melodie rozsvítily divadlo Kalich

Slavný operní zpěvák štefan Margita otevírá své vánoční turnéVíte, kde jsou k slyšení v této předvánoční době nejkrásnější muzikálové melodie? Že ne? Věřte nebo ne, právě tyto melodie a nejen muzikálové, zazněly v divadle Kalich při jedinečné akci, na dvou koncertech Štefana Margity pátého a sedmého prosince. Operní zpěvák přichystal svým příznivcům vskutku zajímavý vánoční dárek v podobě svého turné, které startovalo právě v divadle Kalich. A přestože se koncert jmenoval Nejkrásnější muzikálové melodie, zůstal Štefan Margita věrný svým operním kořenům a zahájil koncert skladbou z opery Porgy a Bess. Jako správný hudební bard pak počastoval své obecenstvo nesmrtelnými skladbami jako „Granada“ nebo „Causo“. A protože tento večer měl patřit hlavně muzikálu, zazněla taktéž překrásná milostná árie z West Side Story – „María“, kterou pěvec věnoval své oblíbené herečce Haně Maciuchové, která byla na koncertu taktéž přítomna. Následovala ještě další úžasná skladba z úspěšného muzikálu Notre Dame de Paris – „Le Temps Des Cathedrales“.

Zpěvák a jeho manželka Hana Zagorová tvoří nerozlučnou dvojiciŠtefan Margita své obecenstvo v průběhu večera neustále něčím překvapoval, tu naléval divákům sklenku šampaňského, a tu zas podával do řad diváků ovoce nebo cukroví. Dokonce rozdal náhodným divákům asi deset CD nosičů. Je hezké vidět, že operní hvězda světových divadel dokáže být tak příjemná a milá ke svým posluchačům. Ocenila jsem, že to operní pěvec se svým publikem evidentně umí a neustálý kontakt s ním v průběhu koncertu je pro něho důležitý.

štefan Margita a vzácní hosté - Martina Bátrová a Jan KřížKoncert sice patřil opernímu pěvci, ale ten se o pódium štědře podělil se svými hosty. Jako první host byl na jeviště přizván Jan Kříž. Netřeba zdůrazňovat, že tento mladý zpěvák je v muzikálu jako doma. Měli jsme tak možnost v jeho nepřeslechnutelném podání slyšet skladby jako „Doteky tvých řas“ (Monte Cristo), „Ty jsi ten déšť“ (Johanka z Arku) a jako hudební vrchol – „Music of the night“ (Phantom of the Opera). Zvláště poslední jmenovaná skladba v Honzově podání opravdu vyniká, je skutečně škoda, že Honza nepřijal nabídku účinkovat v klasickém muzikálu Bídníci, nepochybuji, že by to byl pro posluchače zážitek.

Důležitou součástí koncertu byl i um paní klavíristkyDruhým, neméně zajímavým hostem byla zpěvačka Martina Bártová. I ona, stejně jako její kolega z divadla Kalich Honza Kříž, je opravdu hudebním pohlazením. Její hlas je nezaměnitelný, a vzhledem k jejímu mládí zní až neskutečně. Mohli jsme si tak od Martiny vychutnat skladby jako „My Favourite Things“ (z muzikálu Sound of Music), „Big Spender“ (z muzikálu Sweet Charity) a jazzová píseň „L-O-V-E“. Člověk si skoro říká při pohledu na ni, kde se v tak drobné a půvabné brunetce bere tak obrovský hlasový potenciál. Kombinace těchto dvou velkých hudebních talentů – Honzy a Martiny, byla tedy příjemným osvěžením a trefou do černého, o čemž svědčila i reakce publika, které oba zpěváky po zásluze odměnilo velkým potleskem.

Společný song hostů a hostitele byl příjemným zpestřenímZcela zvláštním a nečekaným dalším hostem byla Hana Zagorová, která byla jakýmsi speciálním bonusem a dárkem obecenstvu od Štefana Margity. A stejně jako oba předchozí hosté i Hana Zagorová dostala logicky prostor si tento večer zazpívat, a tak zazněly její velké hity jako „Rybičko zlatá přeju si“ nebo „Maluj zase obrázky“, ale i méně známá píseň „Zloděj duší“. U této dámy naší popmusic jsem ocenila fakt, že zpívá skutečně naživo, neboť technika s hudebním podkladem v jedné chvíli poněkud zazlobila, a tak obecenstvo mělo díky tomu příležitost slyšet, že Hana Zagorová zpívá skutečně live, což se bohužel u leckterých rádoby hvězd nedá říci.

Klavír a zpěv - nerozlučná kombinace od věku věkůZcela zvláštním repertoárem večera byly duety a terčety. Zvláštní proto, že se tyto skladby vlastně běžně zpívají jako sólové. Jednalo se třeba o nádhernou árii „Otčenáš“ z muzikálu Bídníci, kterou si zazpíval Štefan Margita s Honzou Křížem. A konečně v tento večer na závěr zazněla ještě jednou skladba z muzikálu Notre Dame de Paris, kterou presentovala kompletní trojice protagonistů večera. Zážitek vskutku výjimečný, který stál za poslech. A protože publikum nechtělo umělce z pódia jen tak pustit, jako přídavek zvolil Štefan Margita ještě slovenskou lidovou píseň „Keby som bol vtáčkom“. 
Pokud jste tedy v této předvánoční době syti koled a vánočních melodií a chcete na chvíli utéct do světa muzikálů, pak věřte, že tento koncert je to pravé. Turné Štefana Margity bude totiž pokračovat i mimo Prahu.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.