Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Skupina Lunetic oslavila zlatou desku CD "Na vlnách"

Lunetic je na zlatou desku patřičně hrdýV dolní části Václavského náměstí v Praze se v pátek 6. dubna 2012 v prodejně Bontonland slavilo. Chlapci ze v loňském roce znovuzrozené skupiny Lunetic si zde dali dostaveníčko, aby převzali zlatou desku za prodej jejich nového CD „Na vlnách“, kterého se od loňského podzimního turné prodalo pět tisíc kusů. Dorazily i fanynky, aby na křtu CD vytvořily Luneticům přesně tu správnou atmosféru, na kterou jsou ze svých koncertů zvyklí.

Samozřejmě došlo i na zpěv několika písniček z oceněného alba, které bylo natočeno v nahrávacím studiu Vaška JelínkaAkce začala pár minut po sedmnácté hodině a skupina Lunetic nastoupila v plné sestavě, jak je známe: David Škach, Vašek Jelínek, Aleš Lehký a Martin Kocián, aby společně zazpívali čtyři písničky z právě oceněného alba „Na vlnách“. Přestože účast fanynek byla snad díky nadcházejícím velikonočním svátkům menší, o to více zde cvakaly blesky přítomných novinářů. Manažer Luneticu Zdeněk Obhlídal měl z ocenění samozřejmě radost, jistě je to také jeho zásluha!Mimo jiné zazněly písně „Only you“ nebo „Děti ráje“.

Po krátké, nicméně velmi příjemné hudební produkci došlo na křest jubilejního CD. Křtilo se, jak se patří, šampaňským, které na jeviště přinesl manažer skupiny Lunetic Zdeněk Obhlídal. Otevření láhve se odborně ujal Martin Kocián a vysvětlil přítomným, že když se láhev nakloní, tak špunt nevyletí a šampaňské zůstane uvnitř. A vzápětí to všem zvědavcům také předvedl. K pokřtění CD byla přizvána jedna z náhodně vybraných fanynek, která si také čerstvě šampaňským zkropené CD mohla odnést jako suvenýr domů.

Martin Kocián to s fanynkami umí, když se na ně takhle usměje, nejedna ztratí své srdceNásledovalo předání zlaté desky z rukou Zdeňka Obhlídala, a to každému členovi kapely zvlášť. Každý měl za úkol sdělit, kam si zarámovanou plaketu pověsí. Martin Kocián zavzpomínal na doby, kdy se zlatá plaketa předávala za 300 000 ks prodaných nosičů. Vašek se svěřil, že si zlatou desku vystaví doma ve svém nahrávacím studiu, které si vybudoval vlastníma rukama a ve kterém také CD „Na vlnách“ vzniklo.Náhodně vybraná fanynka z publika se křtu zlatého CD ujala se ctí

V závěru byli diváci pozváni na velké jarní turné Luneticu, které začne už 14. dubna v Plzni a zastaví se celkem v jedenácti městech. Podzimní Lunetic tour 2011 se u diváků setkalo s velkým ohlasem, proto bylo rozhodnuto turné protáhnout i do letošního roku a potěšit fanynky a příznivce skupiny i ve městech, na které se loni nedostalo. Seznam měst s harmonogramem koncertů najdete pod článkem.

Nikdo se zájemců neodešel bez podepsaného CDPo předání zlatých desek následovala autogramiáda, kde Lunetici podepisovali fanynkám podpisové karty a mnohým i právě zakoupená CD. Zbyl čas i na trochu příjemného popovídání a nějakou tu sklenku vínka s přáteli. Popřejme tedy skupině Lunetic ještě hodně zaplněných sálů po celé republice během nastávajícího turné, hodně dalších prodaných CD a hlavně spoustu spokojených fanoušků.

 

Fanynky zpívaly všechny písničky se svými oblíbenci a fotoaparáty jen cvakaly Samozřejmě nesměl chybět ani slavnostní přípitek šampaňským Vašek, Aleš a Martin při oslavě zlaté desky (společně s Davidem samozřejmě) zazpívali několik písniček z oceněného CD Bez zkušeného manažera Zdeňka Obhlídala by nebyl Lunetic tím, čím dnes je

 

Lunetic tour 2012
14. 4. Plzeň
20. 4. Rousínov
27. 4. Tábor
12. 5. Mladá Boleslav
18. 5. Újezd nad Lesy
19. 5. Zlín
25. 5. Liberec
26. 5. Piešťany
16. 6. Havířov
22. 6. Česká Třebová
6. 10. Kolín

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.