Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Divadlo Lucie Bílé zahájilo sezónu premiérou Milionový údržbář

Diváci dali při závěrečné děkovačce svou spokojenost najevo dlouhým potleskemDivadlo Lucie Bílé v Karlově ulici na Praze 1, původně známé pod názvem Ta Fantastika, prošlo během uplynulého roku kompletní rekonstrukcí a přivítalo své první diváky premiérou představení Milionový údržbář. Francouzskou komedii uvádí Divadlo Lucie Bílé ve spolupráci s Agenturou Harlekýn. Pod režijní taktovkou Antonína Procházky exceluje v hlavní roli mazaného bývalého milionáře Jean Pierra Petr Nárožný, jako jeho exmanželka Séverine září herečka Veronika Freimanová. V dalších rolích se představili Zuzana Žáková, coby sekretářka Célia, Martin Zahálka ml. jako syn Séverine Guillaume. Dvojroli finančního ředitele Patrice a spisovatele Lebovského ztvárnil Vasil Fridrich a v úloze bývalé milenky Jeana Pierra Victoria se představila Lucie Zedníčková. Musicalnet byl u toho, pojďme se tedy na otevření divadla naší přední pěnice podívat společně.

Režisér Antonín Procházka se samozřejmě vyfotografovat s hlavními hrdiny komedie Veronikou Freimanovou a Petrem NárožnýmUž při vstupu do divadla Vás přivítá velký billboard s Lucií Bílou. V předsálí se můžete občerstvit v nově otevřené kavárně a dát si zde mimo jiné i výbornou kávu LB. Z představení si také můžete odnést přívěsky s andělíčky, které vlastnoručně Lucie vyrábí, a jejichž zakoupením přispějete na Lucčiny charitativní projekty. Nový repertoár Divadla Lucie Bílé kromě činoherních představení zahrnuje především zpěvaččiny koncerty - za pozornost stojí jistě ty vánoční s klavírním doprovodem Petra Maláska a spoustou zajímavých hostů, vystoupení hostujících divadelních souborů, ale i vlastní muzikály, z nichž jako první bude v první polovině roku 2022 uveden muzikál Láska je láska.

Na společném fotu premiérové obsazení, zleva: Martin Zahálka ml., Vasil Fridrich, Zuzana Žáková, Antonín Procházka, Veronika Freimanová, Petr Nárožný a Lucie ZedníčkováMilionový údržbář je komedie, při které se jistě budete výborně bavit. Má zajímavou promyšlenou zápletku, je plná situačních gagů a hlavně excelentních hereckých výkonů. Jean Pierre milionář zklamal. Uspěje jako bezdomovec? Séverine opustil manžel Jean Pierre před dvaceti lety. Opuštěná a na mizině si založila vlastní vydavatelství, které teď prosperuje. Jednoho dne se tento kdysi světácký ex-manžel objeví před jejími dveřmi, avšak už to není ten arogantní a cynický obchodník, ale zruinovaný muž bez střechy nad hlavou. Jean Pierre přišel, aby se omluvil, a jako nezaměstnaný se vlastně zeptal i na práci. Séverine se rozhodne dát mu šanci a nabídne mu místo údržbáře! Jean Pierre tak musí překonat svou hrdost, obléct si pracovní uniformu, vzít kartáč a kbelík a přijmout ponížení. Séverine s ním totiž zachází jako s onucí. Ale Jean Pierre není typ, který by se tak rychle poddal... Jak vše dopadne vám samozřejmě nebudeme prozrazovat, přijďte se do divadla podívat.

Petr Nárožný i přes popremiérovou únavu ochotně dával rozhovory„Naše divadlo oslavilo nedávno své první narozeniny, máme novou scénu v srdci Prahy, máme krásný repertoár a teď už se nemůžeme dočkat toho nejdůležitějšího – vás a vašeho smíchu a potlesku v hledišti. Přijďte k nám načerpat dobrou náladu, těšíme se na vás,“ zve diváky do svého divadla principálka Lucie. Kompletní program Divadla Lucie Bílé je k dispozici na: https://www.divadloluciebile.cz/program/. První představení „Milionový údržbář“ diváky rozhodně nezklamalo, všichni v hledišti se skvěle bavili, takže ho můžeme všem jen doporučit. A jako bonus budete mít cestou domů nádhernou procházku noční nasvícenou Prahou.

 

Do Divadla Lucie Bílé můžete nahlédnout v naší galerii
Syn Lucie Bílé Filip Kratochvíl sledoval představení z balkónu Lucie Zedníčková si zahrála bývalou milenku Jean Pierra V roli finančního ředitele se představil Vasil Fridrich O rozhovory s Veronikou Freimanovou byl od novinářů velký zájem
U vchodu do divadla hosty vítá velký plakát Lucie Bílé Ve foyeru divadla si můžete zakoupit ručně vyrobené šperky z autorské dílny Lucie Bílé, a podpořit tak její charitativní aktivity Při odchodu z divadla vám Lucie poděkuje za návštěvu Cestou domů z divadla se můžete pokochat pohledem na noční Prahu

 

Premiérové obsazení 22. 9. 2021 / alternace
Jean Pierre, bývalý manžel Petr Nárožný
Séverine, bývalá manželka Veronika Freimanová
Célia, mladá sekretářka Zuzana Žáková / Alena Kotlíková 
Guillaume, syn Séverine Martin Zahálka ml. / Robert Hájek
Patrice, finanční ředitel Vasil Fridrich / Antonín Procházka
Lebovsky, spisovatel Vasil Fridrich / Antonín Procházka
Victoria, bývalá milenka Lucie Zedníčková / Štěpánka Křesadlová
Režie Antonín Procházka

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.