Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Kat Mydlář slavil 50 000 návštěvníka

Kat Mydlář slaví5. května slavilo Divadlo Broadway velký úspěch. Po skončení představení muzikálu Kat Mydlář byl na pódiu vylosován 50.000 návštěvník samotným katem Mariánem Vojtkem za účasti celého souboru a autora muzikálu Michala Davida. Stala se jím paní z 6. řady na balkóně. K její velké radosti obdržela poukaz na letecký zájezd do Bulharska pro dvě osoby, který věnovala cestovní kancelář MILE, což, jak poznamenala Olga Lounová v roli moderátorky, "bylo velmi milé".

Výherce zájezduA proč ta velká sláva? Protože po dvou měsících a cca dvanácti dnech od premiéry (24. února 2011) dosáhla návštěvnost výše 50.000, což je v tak krátkém čase výjimečné číslo. A že se muzikál divákům líbí, dokazuje fakt, že je stále vyprodáno a lístky jsou těžko k dostání až do konce letošní sezóny. V divadle proto panuje radost a účinkující hrají s chutí.

Obsazení tohoto slavnostního večera bylo: Kat Mydlář Marián Vojtko a Jan Jessenius Petr Kolář - oba mi do rolí "sedli“. Magdalénka a Jessenius ml.Kat měl na to personu a rozsah hlasu, doktor Jessenius byl rozvážný a přátelský. Josef Vojtek se představil v dvojroli Vypravěče a Magistra Kellyho, v rolích se mi ale trochu pletl. Z Dorotky Radky Fišarové jsem měla velkou radost. Žofie Olga Lounová byla velice chladnokrevná a zlá. Bratry Vaňury ztvárnil Vilém Čok, Mandalénku, dceru katovu, ztvárnila Lucie Černíková. Zamilovaného studenta Jana Jessenia ml. s nerozhodností mládí předvedl Tomáš Löbl. Nešťastnou Bětušku, která teprve svou dobrovolnou smrtí se dočkala projevu lásky a lítosti, byla Luďka Kuralová. Cikánku Leu, znalou různých "koření", která projevila soucit s nešťastnou Dorotkou, tančila Gloria Fricová. Dvojroli Soudce a pacholka Václava obsadil Radek Hub.

Vojtek, Vojtko a KolářA perlička nakonec. V předsálí u vyvěšeného programu účinkujících budilo úsměvy obsazení dámské company: dvě Vojtkové. Čeho se dočkáme do třetice, jak se říká.

Protagonisté tohoto úspěšného muzikálu byli odměněni přímo na scéně dortem z kavárny Café café Richarda Hrádka, který si neodpustil malý žertík, když pronesl, že ačkoli Josef Vojtek disponuje zvučným hlasem, nedařilo se mu sfouknout svíčku. Poté naznačoval divákům, že by se dortu zbavil odhozením do sálu. A to by byla opravdu škoda, neboť byl výborný, zavinutý do marcipánové obruby.

Dort zajisté všem chutnalBylo galantní od Michala Davida, který vyjádřil svou dík v podobě květiny dámské části souboru, že nezapomněl na Martinu Jandovou, která se postarala o příjemné zakončení večera v divadelním baru.

Osobní poznámka: v průběhu představení mi velice vadily ostré laserové paprsky vrhané do obecenstva, které mě nutily zavírat oči, a tím se ochuzovat o části děje.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.