Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Odhalí Broadway tajemství Mata Hari?

Pánové, kteří mají nový muzikál na svědomíUž 26. září se dočkáme v Divadle Broadway premiéry muzikálu Mata Hari. Autorem hudby je vynikající jazzman Michal David, hudbu otextoval Lou Fanánek Hagen. Režie se ujme Radek Baláš, autor koncepce a libreta. Zatím není tajemstvím obsazení hlavních rolí. Od Kateřiny Brožové, Martina Stropnického a Josefa Vojtka můžeme očekávat perfektní výkony, i když Martin Stropnický skromně prohlašuje, že neumí hrát ani zpívat. Na roli se však těší stejně jako Kateřina Brožová. Kdo bude obsazen do ostatních rolí, budeme znát koncem května. Po konkurzu, který se bude konat 27. května 2013. Výtvarníkem scény je Jaroslav Milfajt a kostýmy navrhuje Roman Šolc.

Podepisovala se i ''Petice proti šmejdům''Příběh Maty Hari je opředen tajemstvím již více než sto let. Kdo byla Mata Hari a co o ní víme? Především to byla krásná a mimořádná žena a zcela jistě nejznámější špiónka všech dob. Příběh Maty Hari se bude odehrávat jako divadlo na divadle. Jako spektakulární barevná revue ve slavném pařížském varieté Moulen Rouge. Celým příběhem bude provázet mladý herec, tanečník, šansoniér a slavný zpěvák své doby Maurice Chevaliér. Jeho role bude plná dramatických obratů.

Romantický a zároveň tragický příběh Maty Hari snad poodhalí roušku tajemství o životě jedné z nejtajemnějších ženských hrdinek, jejíž občanské jméno znělo Margareth Geertruida Zellová, provdaná MacLeodová.

Kateřina Brožová bude Mata HariExotické jméno Mata Hari, které si přisvojila, znamená Oko úsvitu. Pod tímto jménem vystupovala v mnoha městech Evropy a slavila velký úspěch jako exotická tanečnice, údajně zaslíbená hindskému bohu Šivovi a zdálo se, že jí leží u nohou celá Evropa. Říkalo se o ní, že je nejlépe placenou kurtizánou Evropy. Mezi její blízké obdivovatele patřil i německý korunní princ, ministr zahraničí a vévoda z Brunšvicka. Proto se o ni začaly po vypuknutí 1. světové války zajímat rozvědky Německa a později i Francie. Mata Hari přijala nabídku spolupráce s oběma zeměmi a stala se dvojitou agentkou. Její činnost pro dvě strany byla odhalena, byla odsouzena pro velezradu a 15. října 1917 byla za úsvitu na vojenském cvičišti nedaleko Paříže popravena. "Oko úsvitu" zhaslo právě při úsvitu nového dne. Její tělo nebylo pohřbeno, ale bylo poskytnuto nemocnici pro vědecké účely. O tom všem bude dramatický, romantický muzikál, na který se jistě můžeme těšit.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.